Bladerdeeghapjes met kippengehakt

    Bladerdeeghapjes met kippengehakt

    109keer bewaard
    50min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn een soort saucijzebroodjes, maar dan met kippengehakt. Bladerdeeg wordt er in stroken omheen gewikkeld, waardoor je een bijzondere presentatie krijgt van deze heerlijke hapjes voor een feestje of bij de maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 300 gr kippengehakt (maar je kunt ook ander gehakt gebruiken)
    • 125 gr bladerdeeg, ontdooid
    • zout, peper, kruiden naar smaak
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 1 eidooier om het deeg mee te bestrijken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Voeg de fijngehakte ui, kruiden, zout en peper toe aan het gehakt. Kneed goed door.
    2. Ontdooi het bladerdeeg, rol het lichtjes uit (in 1 richting!) en snij er stroken van.
    3. Vorm 10 balletjes van het gehakt en wikkel er de stroken bladerdeeg omheen, net als een bolletje wol. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eidooier.
    4. Bak de bladerdeeghapjes in een voorverwarmde oven van 180-200 graden C in ongeveer 20 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    7

    Lekker recept! Ik heb iets minder gehakt gebruikt en op smaak gebracht met cajunkruiden, zout en een klein scheutje Worcestersaus. Ook heb ik de ui eerst 15 minuten in een koekenpan gebakken voordat ik het aan het vlees heb toegevoegd. - 28 feb 2011

    MarinavanOvermeir
    2

    Héél lekker!!! ik heb varkens-runds gehakt gebruikt en met dragon, ui en look erin gedaan. 20 minuutjes in de oven, en klaar was kees!!!!!!! Zeker voor herhaling vatbaar ;-) - 15 mei 2014

    Dearthea
    van
    1

    Heel lekker! Ik had diverse soorten bladerdeeghapjes gemaakt maar deze was de lekkerste! Voor herhaling vatbaar. Ik had de stroganofgehaktkruiden gekozen. Mmmmmm - 24 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren