Bladerdeeghapjes met kippengehakt

    (3)
    50 minuten

    Dit zijn een soort saucijzebroodjes, maar dan met kippengehakt. Bladerdeeg wordt er in stroken omheen gewikkeld, waardoor je een bijzondere presentatie krijgt van deze heerlijke hapjes voor een feestje of bij de maaltijd.


    37 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 300 gr kippengehakt (maar je kunt ook ander gehakt gebruiken)
    • 125 gr bladerdeeg, ontdooid
    • zout, peper, kruiden naar smaak
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 1 eidooier om het deeg mee te bestrijken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Voeg de fijngehakte ui, kruiden, zout en peper toe aan het gehakt. Kneed goed door.
    2. Ontdooi het bladerdeeg, rol het lichtjes uit (in 1 richting!) en snij er stroken van.
    3. Vorm 10 balletjes van het gehakt en wikkel er de stroken bladerdeeg omheen, net als een bolletje wol. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eidooier.
    4. Bak de bladerdeeghapjes in een voorverwarmde oven van 180-200 graden C in ongeveer 20 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren