Paling met gepocheerde eierdooier

    Paling met gepocheerde eierdooier

    1keer bewaard
    18min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Paling met gepocheerde eierdooier voor 4 personen.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 0,5 dl ongezoete slagoom
    • 5 gr honing
    • 0,1 dl lavendel-edik
    • 75 gr gerookte paling
    • 4 scharreleitjes
    • aardappelpuree poeder
    • 8 sprieten bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:18min 

    1. Doe de slagroom met de honing en de lavendel-edik in een ronde kom, en roer met een garde tot de room lobbig is. schep de room uit de kom in een spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast.
    2. Kijk de gerookte paling goed na op evt. graatjes, verwijder het overtollige vet en snijd vervolgens 4 mooie reepjes van 6 bij 1 cm van de paling voor garnering, zet koel weg en snijd de rest van paling in kleine blokjes van een 0,5 cm.
    3. Snijd voorzichtig het kapje van de scharreleitjes en haal er de inhoud uit en splits deze, doe de dooier terug in de eierschaal.(gebruik eiwitten voor evt. ander gerecht).
    4. Knip van een eierdoosje de buitenkant af en geef het een diameter van een pannetje en zet het gevormde eierrekje erin, doe er een bodempje water bij. zet het eierrekje in de pan en doe de deksel erop. breng het water aan de kook en laat de dooiers in 2 à 3 minuten iets stollen.
    5. Maak een klein beetje puree van de aardappelpuree en spuit een toefje op het serveer bord om het ei vast te zetten.
    6. Presentatie:leg de blokjes paling in het ei en spuit er de lavandelroom overheen. garneer met een reepje paling en enkele sprietjes bieslook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren