Zuurkooltaartje

    Zuurkooltaartje

    5keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een individueel taartje van bladerdeeg, aardappel, zuurkool en appel.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pond aardappelen (vastkokend)
    • peper/zout
    • 25 gr roomboter
    • 200 gr zuurkool
    • 25 gr rozijnen
    • 2 el suiker
    • 1 flinke appel (jonathan)
    • 4 plakjes bladerdeeg
    • 4 vormpjes van 8 cm doorsnede

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Was en schil de aardappels en snijd ze vervolgens in flinterdunne plakjes. Dep ze droog en bestrooi ze met peper en zout.
    2. Bak de schijfjes in de helft van de boter in een grote koekenpan aan beide kanten licht bruin.
    3. Laat de zuurkool uitlekken, druk het vocht eruit en dep de zuurkool droog, meng er de rozijnen door.
    4. Snijd de appels in dunne plakjes.
    5. Vet de vormpjes in met de rest van de boter. Bestrooi de bodem met suiker. Leg op de bodem dakpansgewijs appelplakjes. Leg hierop de zuurkool en dek af met aardappelschijfjes.
    6. Laat bladerdeegplakken ontdooien en rol ze iets uit en steek ze rond uit, en dek daarmee de bakvormpjes af. druk het deeg iets aan op de rand.
    7. Verwarm de oven voor op 200 graden C. zet de bakvormpjes ongeveer 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
    8. Haal ze uit de oven en keer de vormpjes om op warme borden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Ali
    van
    0

    Heerlijk! Ik heb op de zuurkool nog wat uitgebakken spekjes gelegd. Het was een succes! - 07 mrt 2011

    Ali
    van
    0

    Iets anders. uitgebakken spekjes toegevoegd en de hoeveelheid voor 2 personen in een ovenschaal gedaan - 07 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren