Frambozendessert met drie kleuren

    Frambozendessert met drie kleuren

    8keer bewaard
    2uur20min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een klein dessert, wel rijk aan calorieën, maar overheerlijk na een maaltijd! Je kunt meer frambozen gebruiken, maar pas dan wel de hoeveelheid suiker aan, zodat het niet te zuur wordt. Serveer in glaasjes, zodat je de drie lagen goed kunt zien.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 4 eiwitten
    • 1 snufje zout
    • 400 gr slagroom
    • 100 gr + 3 afgestreken eetlepels poedersuiker
    • 3 bakjes verse frambozen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Klop de eiwitten met het zout stijf. Zet apart. Meng de koude slagroom en poedersuiker en klop dit stijf.
    2. Leg 10 mooie frambozen apart voor de garnering (voor 10 glaasjes). Pureer 3/4 van 1 bakje frambozen met een eetlepel poedersuiker in een blender en meng dit met het stijfgeslagen eiwit en de stijfgeslagen slagroom. Spatel dit heel voorzichtig door elkaar. Verdeel de helft (!) van dit schuim over de glaasjes.
    3. Pureer nu nog eens 3/4 van een bakje frambozen in een blender met een eetlepel suiker en voeg dit toe aan het resterende slagroommengsel. Verdeel dit mengsel (als tweede laag) over de glaasjes.
    4. Pureer als laatste het overgebleven anderhalve bakje frambozen in de blender met een eetlepel poedersuiker. Giet de frambozensaus als laatste laag over in de glaasjes en garneer met een framboos. Zet de desserts minstens 2 uur voor opdienen in de koelkast.
    5. Je kunt dit dessert ook heel goed een dag vantevoren maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren