Surprice-roll

    Surprice-roll

    4keer bewaard
    4uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik wilde graag iets met cannelloni-rollen doen die ik nog in de kast had liggen. Ik wilde eens totaal iets anders als de standaard gevulde cannelloni-rollen. Dus kwam ik op het idee om de rollen niet alleen te vullen maar er ook nog iets om heen te wikkelen. Het leuke is dat je hier weer heel veel andere variaties op los kan laten. De reacties waren zeer enthousiast.

    karaselma Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 150 g paella-rijst
    • mespunt saffraanpoeder
    • 1/2 tl witte peper
    • 1 tl zout
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1/4 l water
    • 100 g partygarnalen
    • 2 tenen knoflook
    • 15 g platte peterselie
    • 4 el olijfolie
    • 1 rode paprika
    • 250 gram champignons
    • 2 uien
    • 1 kleine courgette
    • 750 g half-om-half gehakt
    • 2 tl zout
    • 1 tl witte peper
    • 1 tl nootmuskaat
    • 1 ei
    • 5 el paneermeel
    • 12 cannelloni-rollen (Barilla)
    • 1 blik tomatenpulp (400 gram)
    • 250 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:4uur 

    1. Snijd de garnalen fijn.
    2. Hak de knoflook fijn.
    3. Hak de peterselie fijn.
    4. Bak de knoflook even aan de helft van de olijfolie (2 el).
    5. Voeg water, saffraanpoeder, peper, zout, paprikapoeder (of evt. kant en klare paellakruiden) en de paella-rijst aan de knoflook toe en laat dit 10 minuten op laag vuur (zonder deksel), onder af en toe roeren, zachtjes koken.
    6. Zet het vuur onder de pan uit doe de deksel erop en laat dit afkoelen. (Dit kan ook een dag van tevoren)
    7. Voeg na het afkoelen de garnalen en de peterselie toe en laat de smaken intrekken.
    8. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden Celcius.
    9. Vul de cannelloni-rollen met het paella-rijst-mengsel. Ongeveer 25 gram per rolletje. Je kunt dit met een tl doen maar met je handen/vingers gaat het iets sneller.
    10. Kneed het gehakt met het zout, peper, nootmuskaat, ei en het paneermeel.
    11. Weeg het totale gehaktmengsel en deel dit door 12 en dan kom je op 60 of 65 gram per cannelloni-rol uit. Weeg per rol dus ongeveer 65 gram gehakt af en rol daar eerst een rolletje van wat net iets groter is dan de cannelloni-rol.
    12. Duw dit rolletje langzaam met je vingers uit tot een dunne plak die je om de cannelloni-rol heen kan vouwen. Zorg dat je met wat kneden alle plekken rondom de cannelloni-rol goed bedekt. Rol daarna de rol voorzichtig over de snijplank zodat het een mooie vorm krijgt.
    13. Zet de heteluchtgril aan (tweede oven) en gril de rollen in 6 minuten en draai ze halverwege een keer om zodat ze niet aan het rooster plakken.
    14. Leg de rolletjes in de ovenschaal. (Dit kan ook een dag van tevoren)
    15. Was de courgette en de paprika en snijd ze in grovere stukken.
    16. Haal de schil van de ui en snijd deze ook in grove stukken.
    17. Veeg de champignons schoon en hak deze ook in grove stukken.
    18. Bak de champignons 1 minuut aan in de overige olijfolie (2 el) aan. Voeg de ui, paprika en courgette toe en bak deze ook nog 2 minuten mee. Voeg tomatenpulp en room toe en breng dit aan de kook. Voeg nog wat peper en zout toe om het geheel op smaak te brengen. Zet het vuur uit en giet de saus over de cannellonirollen.
    19. Zet de ovenschaal (20x30x7) in de oven en laat deze in 30 minuten garen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    karaselma
    van
    0

    Hoeveelheden gewijzigd. Vul het rolletje met aardappelpuree, vermengd met lente-ui en peterselie en maak dan bijvoorbeeld een romige saus zonder de tomaten. Of vul het met een restje nasi en maak een romige Ketjap-saus. - 01 mrt 2011

    karaselma
    van
    0

    - 01 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren