Pecannoten jam

    Pecannoten jam

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Met deze kruidige mix van pecannoten, gember en kaneel maakt u een lekkere volle jam die heerlijk is op geroosterde broodjes en crackers, etc. De jam is ook lekker als borrelhapje.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 120 gr gehakte pecannoten
    • 200 gr kristalsuiker
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 1 mespuntje zout
    • 1 eetlepel gemberpoeder
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 55 gr boter, apart te verwerken
    • 1 eetlepel appelazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een grote pan pecannoten, kristalsuiker, basterdsuiker, zout, gember, kaneel, boter en appelazijn op een middelhoog vuur verwarmen tot de suiker is opgelost en de ingrediënten goed gemengd zijn. Niet laten koken. Overgieten in steriele potten en in de koelkast bewaren.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren