Bladerdeegbakjes met roerei en ham

    Bladerdeegbakjes met roerei en ham

    7keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Eigen gebakken bladerdeegbakjes met roerei en ham

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 20 plakken bladerdeeg
    • 100 gr boter
    • 300 gr belegen kaas geraspt
    • 10 eieren
    • 1½ dl koffieroom
    • zout
    • 50 gr boter
    • 100 gr gekookte ham
    • 10 gr verse bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat het bladerdeeg goed ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet omgekeerd op de bakplaat 10 soufflébakjes met een doorsnede van 7cm.
    2. Smelt in een steelpan de boter zonder bruin te laten worden.
    3. Besmeer 10 plakjes bladerdeeg dun in met de gesmolten boter en leg ze met de ingevette kant naar beneden, over de soufflébakjes en vouw het losjes in de vorm van de bakjes.
    4. Bestrijk nu de buitenkant met de gesmolten boter. Leg de andere 10 plakjes bladerdeeg er overheen en bestrijk ze met gesmolten boter.
    5. Strooi 50 gr van de geraspte kaas er over zò dat de kaas ook aan de zijkant van de deegbakjes blijft plakken. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in 15 minuten bruin en knapperig.
    6. Haal de deegbakjes van de soufflébakjes en zet ze omgekeerd op de bakplaat. Strooi er 50 gr van de geraspte kaas in, bak de bakjes nogmaals 5 minuten in de oven.
    7. Neem de bakjes uit de oven en laat ze goed afkoelen.
    8. Klop de eieren los in een kom en voeg de koffieroom, de rest van de geraspte kaas en een beetje zout toe.
    9. Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg het eimengsel toe en laat het op al roerend op zacht vuur stollen.
    10. Snijd de ham in dunne reepjes en de bieslook in stukjes van 1 cm. Meng de ham en de bieslook door elkaar.
    11. Vul de bladerdeegbakjes met het eimengsel en strooi er de gemixte ham/bieslook over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren