Scampi's met likeursaus

    Scampi's met likeursaus

    2keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gebakken scampi's met een kruidige zoete likeursaus (b.v. Elixer D'Anvers van Beukelaer, of een andere zoete likeur). Het recept is voor 4 personen.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 dl visfond
    • 2 sjalotjes
    • 2 à 3 teentjes knoflook
    • scheut zoete likeur
    • 1 dl koksroom
    • 4 à 5 scampi's per persoon
    • peper en zout
    • voor de opmaak wat gemengde salade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Maak de scampi's schoon en haal het darmkanaaltje eruit, verwijder het pantser en bewaar dat.
    2. Zweet de sjalotjes en de geperste knoflook in de pan aan, en blus af met de scheut likeur.
    3. Doe de visfond met de pantsers en de room en wat peper en zout bij de andere massa en kook het op dikte in. zeef de saus.
    4. Bak de scampi's kort in olie of boter en maak samen met de salade het bordje op.
    5. Saus naar believen over de scampi's gieten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren