Erwten-room soep met rookworst en bosuitjes

    Erwten-room soep met rookworst en bosuitjes

    2keer bewaard
    2uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke romige erwtensoep met spek en rookworst.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 500 gr spliterwten
    • 50 gr mager gerookt buikspek
    • 1½ l kalfsbouillon
    • 150 gr uien
    • 150 gr prei
    • 1 flinke rookworst
    • 7½ dl room
    • zout
    • versgemalen peper
    • 2 bosjes bosuitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Doe de spliterwten en het gerookt spek in een royale pan met de kalfsbouillon. Breng aan de kook en laat op laag vuur zachtjes doorkoken.
    2. Maak de uien en de prei schoon en was deze grondig. Snijd de groenten in stukken en doe de groenten bij de kokende erwtensoep, laat 2 uur zachtjes doorkoken. Pureer de erwtensoep inclusief het buikspek in een blender en druk de gepureerde soep door een fijne bolzeef. Vang de massa op in een schone pan.
    3. Breng water aan de kook en leg van het vuur af de rookworsten 25 minuten hierin. Spoel de worsten onder koud water af en verwijder het vel. Snijd de worsten in kleine blokjes (brunoise).
    4. Sla de room tot yoghurt dikte en voeg deze bij de kokende soep. (let op voor aanbranden) Breng de soep op smaak met zout en vergemalen peper.
    5. Snijd de bosuitjes in zo fijn mogelijke ringetjes.
    6. Presentatie: Doe de soep in hete borden en strooi de bosuitjes en de brunoise worststukjes in de soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren