Boekweitflensjes met peer en roquefort

    Boekweitflensjes met peer en roquefort

    4keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Flensjes gemaakt van boekweitmeel met peer en roquefort.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • Beslag
    • 100 gr boekweitmeel
    • snuf zout
    • 100 (1½) gr ei
    • 2½ dl water
    • 25 gr boter
    • Garnituur
    • 5 handperen (bijvoorbeeld Confërence of Doyenné du Comice)
    • boter
    • boter
    • 200 gr roquefort
    • 2 el crème fraîche
    • 3 el pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:55min 

    1. Maak eerst het beslag. Klop de eieren, het water en de gesmolten boter en een snuf zout door elkaar. Zeef het meel, maak een kuiltje in het midden, doe daar het eimengsel in en klop de massa tot een glad, sausdik, beslag. Laat het beslag ca 30 min. rusten.
    2. Bak dan 4 zéér dunne flensjes van ca Ø 24 cm. Snijd elk flensje in vieren.
    3. Snijd de peren in vieren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Snijd de partjes in dunne plakjes. Bak de plakjes peer voorzichtig in wat boter aan weerszijde goudbruin. Bestrooi ze met een weinig witte peper en zet weg.
    4. Plaats de kaas enkele sec. in de magnetron zodat zij enigszins zacht wordt en werk er dan met een vork de crème fraîche door.
    5. Leg de flensjes op een beboterd bakblik of flexmatje en bedek iets meer dan de helft van het flensje met het kaasmengsel en verdeel daar plakjes peer over.
    6. Bak de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.
    7. Presentatie: Verwarm de oven op 180º C voor. Warm de flensjes in ca 3 min in de oven op. Plaats de flensjes op kleine warme borden. Bestrooi de vulling van flensje met wat pijnboompitten en vouw de randen van het flensje zodanig om dat er nog iets van de inhoud zichtbaar blijft .

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren