Penne met asperges en kip

    Penne met asperges en kip

    3keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een pittige maaltijd dankzij de gemalen chilipepertjes. Een indrukwekkend gerecht voor onverwachte eters.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr penne pasta
    • 2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 350 gr kipfilet, in stukjes van 1 cm
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 350 gr asperges, schoongemaakt en in stukjes van 2 cm
    • 1 theelepel gemalen gedroogde chilipepertjes
    • zout en peper naar smaak
    • 60 gr vers geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De penne volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. Afgieten en in een grote kom doen.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie verhitten en daarin de kip stevig en lichtbruin bakken. Uit de pan nemen.
    3. De resterende eetlepel olijfolie aan de pan toevoegen. Bak hierin knoflook, asperges en gemalen chilipepers tot de asperges gaar zijn. Roer de kip er doorheen en kook 2 minuten verder zodat de smaken kunnen vermengen. Op smaak brengen met zout en peper.
    4. De pasta door het kip-aspergemengsel scheppen. Vers geraspte Parmezaanse kaas erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren