Sorbet van crème de menthe

    Sorbet van crème de menthe

    3keer bewaard
    3uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een verfrissend dessert, sorbet met sinaasappelsap en crème de menthe .

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 2 gelatine blaadjes
    • 140 gr suiker
    • 2 dl water
    • ½ l sinaasappelsap
    • 60 gr eiwit (2 st)
    • 15 mandarijnenpartjes uit blik
    • 15 muntblaadjes
    • 3 dl sekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Week de gelatine in wat koud water en knijp het voor gebruik uit. Maak suikerwater door het water op te warmen en er de suiker in op te lossen. Laat het gelatineblaadje in het warme suikerwater oplossen. Laat het iets afkoelen en meng er dan het sinaasappelsap en de crème de menthe door. Draai er ijs van met een ijsmachine.
    2. Zorg dat het eiwit op kamertemperatuur is. Maak een kom en een garde vetvrij met behulp van een in azijn gedrenkte dot papier. Spoel af met koud water. Sla het eiwit stijf. Je moet de kom onderstboven kunnen houden zonder dat er eiwit uitloopt.
    3. Voeg 5 min. voor het einde van de draaitijd het stijfgeslagen eiwit toe aan het ijs.
    4. Neem 10 koude champagne glazen en leg daarin een bolletje ijs, voeg een scheutje sekt toe en garneer met een mandarijnenpartje en een mintblaadje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren