Crème van asperge met hamgelei

    Crème van asperge met hamgelei

    7keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtig recept voor het aspergeseizoen: crème van witte asperge met hamgelei.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 600 gr stukken asperges
    • 5 blaadjes gelatine (10 gr)
    • 1 bouillonblokje (kip)
    • 1¾ dl van het kookvocht (2x)
    • 1 dikke plak beenham
    • 2 dl slagroom
    • peper en zout
    • Garnering
    • 20 sprieten bieslook
    • 5 asperges (kop met 5cm)
    • 10 shiso-kers
    • 10 kervel takjes
    • 10 amuse glaasjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de asperges en haal de uiteinden eraf. Kook de asperges in water met wat zout in 15 minuten gaar. Giet de asperges af en bewaar het kookvocht. Pureer de asperges in de keukenmachine of met de staaf- mixer. Week 2½ gelatine blaadje in koud water.
    2. Verwarm 1¾ dl kookvocht en los hierin op het bouillonblokje en 2½ uitgeknepen gelatine blaadjes, roer dit door de aspergepuree en laat het iets afkoelen.
    3. Snijd de ham fijn. Sla de slagroom lobbig, en spatel de slagroom en de helft van de hamsnippers door de asperge-mousse en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aspergemousse over de glaasjes. Laat de amuses in de koelkast opstijven.
    4. Verwarm nogmaals 1¾ dl van het asperge kookvocht en los hierin eveneens 2½ blaadje gelatine op. Roer de resterende hamsnippers erdoor en laat dit afkoelen. Roer het geheel af en toe door. Als de hamgelei lobbig begint te worden, schep hem dan op de aspergemousse. Laat dit in de koelkast helemaal opstijven.
    5. Presentatie: Garneer de amuse met een halve aspergekop, takje kervel, een shiso-kers en steek twee bieslook sprieten in de mousse.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren