Preisoepje met garnaaltjes en mascarponeflapje

    Preisoepje met garnaaltjes en mascarponeflapje

    7keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzondere amuse, hollandse garnaaltjes met een preisoepje, geserveerd met een bladerdeeghapje met mascarpone.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 15 gr roomboter
    • 2 preitjes
    • 300 gr aardappelen(kruimig)
    • 1 l visbouillon
    • 1 dl slagroom
    • 10 cognacglaasjes
    • 45 gr truffeltapenade
    • 45 gr mascarpone
    • 5 velletjes bladerdeeg
    • 1 ei
    • peper
    • 75 gr garnaaltjes(Hollandse)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de aardappels en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Neem het wit van de prei en snijd dit in dunne ringetjes. Smelt de boter en fruit zachtjes de aardappels en de prei tot deze zacht is maar laat niet verkleuren. Voeg de visbouillon toe en laat zachtjes koken. Pureer de soep en doe deze door een fijne zeef. Voeg de room erbij en breng op smaak met wat peper.
    2. Meng de mascarpone met de truffeltapenade en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bladerdeeg velletjes na ontdooien door midden. Rol de halve velletjes nog wat uit en vul ze met het mascarpone mengsel zodanig, dat de randjes dichtgevouwen kunnen worden en druk ze aan met een vork. Strijk ze in met wat ei. Zet de flapjes in een voorverwarmde oven van 180ºC ongeveer 15 minuten.
    3. Presentatie: Verdeel de garnaaltjes over de cognacglaasjes. Schenk de soep niet te warm in de glaasjes en leg er een mascarpone flapje naast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren