Blondies (blonde brownies)

    (1701)

    Wat is een brownie zonder chocola? Juist: een blondie! Maar in deze versie heb ik er wel wat chocolate chips doorgedaan, heerlijk!


    1546 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gr bloem, gezeefd
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/8 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 60 gr gehakte walnoten
    • 75 gr boter
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 eetlepel vanilleextract
    • 100 gr chocolate chips (of chocolade in stukjes gebroken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar. Zeef nogmaals. Voeg de gehakte walnoten toe. Zet apart.
    3. Smelt de boter. Voeg de bruine basterdsuiker toe en meng goed door. Laat iets afkoelen.
    4. Voeg het losgeklopte ei en de vanille toe. Meng goed door. Voeg het meelmengsel toe, steeds een beetje per keer, en meng het goed door.
    5. Schenk het beslag in een vierkante brownievorm of ovenschaal van ongeveer 23 bij 23 cm. Bestrooi met de chocoladestukjes. Bak de blondie 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1701)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties