Salade met zeevruchten en artisjokhartjes

    Salade met zeevruchten en artisjokhartjes

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Salade met zeevruchten en artisjokhartjes

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 blikjes artisjokhartjes
    • 15 gr. fijngesnipperde sjalot
    • 60 cc. olijfolie
    • 30 cc. pompoenpitolie of andere notenolie
    • 30 cc. balsamico azijn
    • vers gemalen peper en zout, eventueel iets suiker
    • ¼ krop frisee sla
    • 125 gr. zeekraal
    • 500 gr. ontschelpte kammosselen
    • 250 gr. gepelde grijze garnalen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Laat de artisjokhartjes goed uitlekken en snijd ze voorzichtig in kwarten. Meng de fijngesnipperde sjalot met de oliesoorten en de azijn en maak op smaak met peper, zout en desgewenst wat suiker. Artisjokhartjes in de helft van de dressing laten marineren.
    2. De sla zorgvuldig wassen; gebruik alleen het binnenste gele en lichtgroene gedeelte.
    3. Zeekraal uitzoeken en wassen; met kokend water overgieten en vervolgens direct weer koud spoelen.
    4. Salade, artisjokhartjes en zeekraal speels over koude borden verdelen.
    5. Kammosselen zorgvuldig drogen, licht peperen en zouten en in een licht ingevette koekenpan – in porties - om en om op hoog vuur goudbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
    6. Kammosselen en garnalen luchtig over de salade verdelen en afwerken met wat stippen van de dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren