Aardappelsoep met eekhoorntjesbrood

    Aardappelsoep met eekhoorntjesbrood

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Soep van Redstar aardappel en eekhoorntjesbrood

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr. fijngesnipperde ui
    • 500 gr. geschilde red star aardappelen in blokjes
    • 20 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood
    • olijfolie
    • 1 l. gevogelte- of runderbouillon
    • 5 dl. volle melk
    • 250 cc. room
    • 125 gr. aardappelblokjes; goudbruin gefrituurd
    • 125 gr. uitgebakken ontbijtspek
    • fijngesneden bieslook of lente ui

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een ruime kookpan de ui en de aardappelblokjes in olijfolie zonder kleuren zachtjes aanfruiten; op het eind het eekhoorntjesbrood kort meefruiten.
    2. De bouillon en de melk toevoegen en het geheel aan de kook brengen; laat op matig vuur 25 minuten zachtjes doorkoken tot het geheel gaar is.
    3. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer en zeef de soep vervolgens door een (punt-) zeef.
    4. De soep met de room opnieuw aan de kook brengen en de soep op smaak maken met zout en of bouillonpasta.
    5. Voor het doorgeven de soep opnieuw verwarmen en opschuimen.
    6. De soep in voorverwarmde koppen of borden scheppen en garneren met de krokante aardappelblokjes, uitgebakken spekjes en bieslook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren