Zalmfilet met groentjes “en Papillote”

    Zalmfilet met groentjes “en Papillote”

    2keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Zalmfilet met groentjes “en Papillote”

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 zijde verse zalm
    • 1 korte prei
    • 1 grote winterwortel
    • ½ venkelknol
    • bakpapier
    • boter
    • versgemalen peper en zeezout
    • versgemalen peper en zeezout
    • dragonblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Van de zalm huid en graatresten verwijderen. Uit het dikke gedeelte van de zalm 8 porties snijden; zonodig het nog aanwezige bruine visvlees verwijderen
    2. De prei wassen en het witte en licht groene gedeelte in een fijne julienne – lucifer formaat – snijden.
    3. Wortel schillen en wassen en vervolgens eerst in plakjes en vervolgens in dezelfde dunne reepjes snijden.
    4. Venkel wassen en de stronk verwijderen; de venkel bladen ook in julienne snijden.
    5. Per gast een royaal stuk bakpapier in het midden invetten met boter.
    6. Hierop wat van het groentemengsel,vervolgens een moot van de zalm en tot slot hierop royaal wat klontjes boter dresseren;
    7. Kruiden met peper en zout, enkele dragonblaadjes en naar wens eventueel nog een lepeltje droge witte wijn of visfond.
    8. De pakketjes zorgvuldig – maar niet te strak om de vis - inpakken en op een ovenplaat plaatsen.
    9. Vispakketjes ongeveer 15 minuten in een hete oven plaatsen.
    10. Desgewenst de groenten, vis en vocht over voorverwarmde borden verdelen dan wel de pakketjes in het geheel serveren.
    11. Voorkom dat de pakketjes open gaan om verlies van de sappen te voorkomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren