Puree van pastinaak

    Puree van pastinaak

    6keer bewaard
    35min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en eenvoudig bijgerecht, bijvoorbeeld bij eendenborst: puree van pastinaak.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kilo pastinaak
    • roomboter
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de pastinaak en snijd deze in gelijke stukken: bewaar onder water in verband met verkleuren.
    2. Breng de pastinaak met weinig water en wat zout aan de kook en laat ze – met deksel op de pan – in ongeveer 25 minuten gaar koken.
    3. Giet ze zorgvuldig af en laat goed droog stomen; pureer de pastinaak tot een gladde puree en monteer met boter; maak op smaak met peper en zout.
    4. Serveer de puree direct of laat afkoelen en verwarm later "au bain marie"; voor een wat meer stevige puree een deel van de pastinaak vervangen door aardappel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marjel
    van
    1

    Ik moest even wennen aan de smaak, omdat het op aardappelpuree lijkt, maar niet zo smaakt. Het is een lekkere smaak die je een keer moet proberen. De roomboter maakt het extra romig, zeker gebruiken. Erg lekker geserveerd bij een stukje rood vlees. - 25 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren