Perenclafoutis

    Perenclafoutis

    11keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk dessert; peren gebakken in een 'beslag' van room en amandelspijs en eieren: een bijzondere perentaart.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 6 middelgrote rijpe handperen
    • boter
    • 5 dl. room
    • 100 gr. amandelspijs
    • 50 gr. suiker
    • 5 eieren, goed losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De peren schillen en in kwarten snijden; klokhuis verwijderen en de kwarten vervolgens in gelijkmatige plakken snijden.
    2. Plakjes peer afhankelijk van de rijpheid of in wat suikerwater pocheren (harde peren) dan wel in wat roomboter met suiker kort “aanbraden”.
    3. Peer over de royaal met boter ingevette bakvorm verdelen.
    4. Room mengen met de amandelspijs en suiker tot deze zijn opgelost.
    5. Vervolgens de losgeklopte eieren doormengen; vulling op smaak maken met een scheutje peren “eau de vie”; proef of de vulling op smaak is.
    6. Vulling over de peren verdelen en de bakvormen in een op 160° C. voorverwarmde oven plaatsen.
    7. De clafoutis in ongeveer 40 minuten mooi goudbruin en gaar bakken; tot lauwwarm laten afkoelen en dan serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren