Tomatenrisotto

    Tomatenrisotto

    9keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Tomaten, peterselie en risotto zijn drie hele fijne producten om mee te werken in de keuken. Combineer deze drie en je hebt een prachtig gerecht! Mis je het vlees? Eet hierbij dan goed gekruide biefstukpuntjes. Heaven!

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 6 trostomaten
    • 6 teentjes knoflook
    • 3 el tijm
    • 1 el fijne kristalsuiker
    • 1 of 2 rode uien
    • 350 gr risotto
    • 150 ml droge witte wijn
    • 500 ml groentebouillon
    • 85 g mascarpone
    • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
    • flinke handvol gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de tomaat en de knoflooktenen (gepeld) op de bakplaat en bestrooi dit met tijm, suiker, zout en peper. Besprenkel met 1 tot 2 el olijfolie en rooster dit 25 tot 30 minuten in de oven. Pureer de tomaten en 3 tot 6 knoflooktenen (naar smaak) met een keukenmachine of staafmixer. Breng zo nodig op smaak met zout en peper.
    2. Verhit boter een pan met anti aanbaklaag op middelhoog vuur en fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten. Voeg de risotto toe en bak dit mee totdat de korrels beginnen te glanzen en de rijst een notige geur afgeeft (ongeveer 2 minuten). Voeg de wijn toe en laat het 3 minuten zachtjes koken tot de wijn is opgenomen. Roer een kwart van je tomatenpuree erdoorheen en laat de risotto langzaam het vocht opnemen. Voeg hierna nog een kwart toe van de puree en ga door tot de tomatenpuree op is. Hierna voeg je telkens een beetje bouillon toe en zodra het vocht is opgenomen doe je er weer bouillon bij. Ga door totdat de risotto beetgaar is. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
    3. Roer de mascarpone en het grootste gedeelte van de Parmezaanse kaas en peterselie erdoor. Verdeel je risotto over 4 borden, bestrooi met de overgebleven Parmezaan en peterselie en serveer.
    4. Tomatenpuree over? Bewaar dit in de koelkast met een laagje olijfolie erop. Goed geschikt om pastasauzen mee op smaak te maken, of als topping op je eigengemaakte pizza!

    Tip

    Tomatenpuree over? Bewaar dit in de koelkast met een laagje olijfolie erop. Goed geschikt om pastasauzen mee op smaak te maken, of als topping op je eigengemaakte pizza

    Bekijk dit op mijn blog

    Klik hier voor de website van Ready Steady Cook!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren