Garnalensoep met kokos en champignons

    Garnalensoep met kokos en champignons

    4keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Garnalensoep met kokos en champignons

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 30 middelgrote gamba's
    • 3 sjalotjes
    • 1 el citroengras (fijn gesn.)*
    • 1 el gember wortel (fijn gesn)
    • 2 tl tamarinde (assem)*
    • 2 tl geroosterde korianderzaadjes
    • 4 dl dikke kokosmelk(santen)*
    • 1½ l kippenbouillon
    • 1 Spaanse peper
    • 4 citroenblaadjes(djeroek poeroek)*
    • 2 tl maïzena
    • 300 gr champignons
    • 20 basilicumblaadjes
    • olijfolie
    • citroensap
    • peper en zout
    • bosje verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaaltje. Verhit wat olijfolie en roerbak de garnalen in een grote pan tot ze rondom verkleurd zijn. Schep ze uit de pan en houd ze even apart.
    2. Snijd de kruiden fijn en snipper de sjalotjes, fruit de kruiden en de sjalotjes met de fijngesneden gemberwortel, de tamarinde en korianderblaadjes 1 à 2 minuten in de achter- gebleven olie en giet dan de kokosmelk en de bouillon erbij.
    3. Breng het vocht aan de kook, voeg de fijn gesneden Spaanse peper, en het citroenblad erbij en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken.
    4. Giet de soep door een zeef in een schone pan en breng opnieuw aan de kook. Voeg de in een scheutje water opgeloste maïzena toe en roer tot de soep licht gebonden is. Voeg de in plakjes gesneden champignons en de basilicumblaadjes toe en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
    5. Snijd de garnalen in de lengte doormidden, en roer ze door de soep en laat ze even mee warmen.
    6. Breng de soep op smaak met peper en zout en eventueel met een paar druppels citroensap.
    7. Presentatie: Schep de soep in hete soepkoppen en strooi er koriander over.

    NB

    * verkrijgbaar bij oosterse toko’s

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren