Pindakaassoepje met een toefje room

    Pindakaassoepje met een toefje room

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een soepje van pindakaas met slagroom.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1½ dl olie
    • 300 gr uien
    • 300 gr bleekselderij
    • 100 gr meel
    • 2½ runderbouillon
    • ¼ dl citroensap
    • 2½dl melk
    • peper en zout
    • 250 gr pindakaas
    • 2 dl slagroom
    • 20 gr zonnebloempitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Was en snipper de uien fijn. Was en snijd de bleekselderij in stukjes.
    2. Verhit de olie in een grote soeppan, en bak hierin de uien 5 minuten. Voeg de bleekselderij toe. Smoor de bleekselderij 5 minuten mee. Voeg de gezeefde meel toe, en roer alles goed door elkaar en pas op dat er geen klonten ontstaan.
    3. Giet de bouillon bij de massa, en roer alles weer zeer goed door elkaar zodat alles goed verdeeld wordt. Breng de soep aan de kook.
    4. Meng de pindakaas met wat hete bouillon, en doe mengsel samen bij de soep en roer met een garde goed door. Doe het citroensap en de melk bij de soep en breng op smaak met peper en zout.
    5. Sla de slagroom lobbig.
    6. Rooster de zonnepitten.
    7. Presentatie: Schep de soep in hete soepkoppen, doe er een toefje slagroom op en strooi daarop de zonnebloempitten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren