Zalmsalade Sushi-style

    Zalmsalade Sushi-style

    5keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een frisse zomerse salade die prima combineert met een romige licht gebonden soepje voor wanneer de dagen weer langer worden.

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr rucola
    • 1 rode ui
    • 200 gr gerookte zalm
    • 1 potje kappertje
    • 250 gr basmatirijst
    • 4 eieren
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 1 tube wasabipasta
    • zout
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Klop per persoon een ei met 1 eetlepel water, peper en zout en bak in een koekepan een grote dunne omelet.
    2. Verdeel de gerookte zalm over de 4 omeletten en rol deze stevig op. Wikkel ze in vershoudfolie en laten ze stevig worden in de koelkast.
    3. Begin met het koken van de rijst zoals aangegeven op de verpakking en ga verder met de volgende stappen.
    4. Snijd de ui in dunne ringen.
    5. Maak met behulp van de mayonaise (of fritessaus) en een flinke kneep wasabi naar smaak een dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is.
    6. Maak de rucola aan met de dressing en verdeel deze over 4 borden.
    7. Wanneer de rijst klaar is verdeel je vervolgens over de borden, de uien, de kappertjes en de rijst.
    8. Als laatste neem je de zalm-omeletjes uit de koelkast en trancheer je deze diagonaal.
    9. Leg de omeletrol als een geheel op de salade.
    10. Als laatste nog wat (verse) peper en zout. Smakelijk eten

    Tip

    Serveer de salade met knapperig stokbrood en een kruidenroomkaas. Een gebonden asperge-soepje als voorgerecht past hier prima bij. Wijntip: Een frisse Rivaner

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren