Aardbeien tompouce

    Aardbeien tompouce

    44keer bewaard
    40min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig te maken dubbellaagse tompoes met verse aardbeien, een heerlijke variatie op de 'gewone' tompoes. Gemakkelijk door gebruik van bladerdeeg en instant banketbakkersroom, maar ziet er fantastisch professioneel uit! Wel dezelfde dag nog opeten, maar dat is vast geen probleem.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 zakje mix voor banketbakkersroom
    • 350 ml water
    • 250 ml slagroom
    • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
    • 1 bakje aardbeien, in dunne plakjes gesneden
    • 25 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bereid de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking, met 350 ml water en 250 ml slagroom.
    2. Ontdooi het bladerdeeg en snijd elk plakje in tweeën, zodat je 12 gelijke rechthoekjes bladerdeeg hebt. Leg ze een paar cm van elkaar op een ingevette bakplaat.
    3. Bak het bladerdeeg 15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn. Haal van de bakplaat en laat afkoelen.
    4. Splits elk plakje bladerdeeg in 2 lagen (nu heb je 24) en leg de 8 mooiste apart (dit wordt de bovenkant van de tompoes).
    5. Verspreid over 8 stukjes bladerdeeg wat van de pudding. Leg er een paar plakjes aardbeien overheen, nog wat pudding en dek af met een stukje bladerdeeg. Verdeel de resterende pudding en aardbeienplakjes over de 8 gebakjes en dek af met de laatste (mooiste) bladerdeegkapjes. Bestrooi met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Ik ga het straks proberen hopelijk gaat het lukken - 11 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren