Mie-taart

    Mie-taart

    5keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Had nog een klein restje mie in de kast en de ham moest op. Zo krijg je dus vaak de leukste creaties. Ze hebben de quichevorm helemaal uitgeschraapt, zo lekker vonden ze het!

    karaselma Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 80 g Chinese Mie (Sourbry)
    • mespuntje koenjit
    • mespuntje gemberpoeder
    • mespuntje serehpoeder
    • mespuntje koriander
    • 1/2 tl zout
    • 1 el ketjap
    • 1, middelgrote winterwortel
    • 2 tenen knoflook
    • 250 gram champignons
    • enkele takjes peterselie
    • 1 tl citroenschil
    • 1 ons achterham
    • 2 el zonnebloemolie
    • mespuntje kerriepoeder
    • zout
    • peper
    • klein beetje boter
    • 5 eieren (L)
    • 40 ml melk
    • 100 g geraspte jong belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Zet de oven op 180 graden celcius.
    2. Breng het water aan de kook met koenjit, gember, sereh, koriander en wat zout.
    3. Zodra het kookt zet je het vuur uit en doe je de mie erin en de deksel er weer op. Laat de mie 4 minuten wellen en giet deze af.
    4. Knip de mie wat fijner met een schaar en doe het daarna terug in de pan. Roer de ketjap door de mie.
    5. Snijd intussen de wortel in kleine stukjes en de champignons in dunne schijfjes.Hak de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de citroenschil heel fijn. Snijd de achterham in kleine stukjes.
    6. Verwarm een eetlepel olie in de pan en bak de wortel 2 minuten in de koekenpan en zet het vuur wat lager en bak de knoflook ook nog even mee. bestrooi het met wat peper en zout en meng het door de mie.
    7. Verwarm de tweede eetlepel olie in dezelfde koekenpan en bak hierin de champignons met wat kerriepoeder totdat het vocht verdwenen is en roer dit ook door de mie. Proef het mie-mengsel en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe indien nodig.
    8. Voeg de peterselie, citroenschil en de ham toe aan de mie er roer het nog even door elkaar.
    9. Vet een quichevorm in met wat boter.
    10. Klop de eieren met de melk even door elkaar.
    11. Doe het mie-mengsel in de quichevorm en verdeel het over de bodem. Giet het eimengsel erover en druk met de platte achterkant van een lepel de mie een beetje terug in het ei en strijk het geheel glad.
    12. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
    13. Zet de quichevorm in de oven en bak de taart in 25 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Erg lekker en supermakkelijk. Je kunt het pittiger maken met uitgebakken spekjes i.p.v. hamblokjes. - 02 okt 2013

    karaselma
    van
    0

    Lekker! - 17 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren