Mousse van gerookte paling met rode bietenpuree en Bulgaarse yoghurt

    Mousse van gerookte paling met rode bietenpuree en Bulgaarse yoghurt

    7keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Mousse van gerookte paling met rode bietenpuree en Bulgaarse yoghurt

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ½ rode biet
    • 1 el frambozenazijn
    • ½ el hazelnootolie
    • 1 el rode port
    • 1 el rode port
    • 175 gr gerookte paling
    • 3 ½ dl visbouillon
    • 1 dl geslagen room
    • 1 ½ blaadje gelatine(3gr)
    • 0,2 dl room
    • zout
    • 2 el Bulgaarse yoghurt
    • 1 ½ el pistache nootjes
    • 4 takjes dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de bieten in ruim water, pel de bieten en maal ze samen met de azijn,port en de hazelnootolie in de blender of staafmixer. Passeer de massa door een puntzeef en breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
    2. Maak de gerookte paling schoon, en maal deze met de visbouillon tot een mooie paste in de blender. Verwarm de 0,2 dl room. Week de gelatine in koud water en los deze op in de warme room. Voeg dit bij de palingmousse. Spatel de geslagen room door. Breng op smaak met een puntje zout en een hèèl klein puntje cayenne peper. doe de massa in een spuitzak.
    3. Maal de pistachenootjes grof.
    4. Presentatie: Spuit de glaasjes halfvol met de palingmousse. Leg hierop een dun laagje van de rode bietpuree. Lepel er een beetje Bulgaarse yoghurt op, en daarop wat van de gemalen pistachenootjes. Garneer met een takje dille.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren