Braziliaanse melkcake

    Braziliaanse melkcake

    31keer bewaard
    35min


    53 personen hebben dit gemaakt

    Deze melktaart wordt gemaakt in een blender, een populaire manier om cakes te maken in Brazilië. Een stevige en compacte cake, makkelijk om te maken en een van de meest gegeten cakes in het noord-oosten van Brazilië.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 liter melk
    • 400-600 gr suiker (naar smaak)
    • 3 eieren
    • 30 gr gesmolten boter
    • 1 snufje zout
    • rasp van de schil van 1 limoen
    • 500 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven 15 minuten voor op 220ºC .
    2. Mix alle ingrediënten door elkaar in een blender. Onthou om eerst de vloeibare ingrediënten toe te voegen en dan de droge.
    3. Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestoven tulbandvorm of cakering en bak de cake ongeveer 30 minuten, of tot deze gaar en goudbruin is.

    Bewaartip:

    Je kunt deze cake 1 tot 2 dagen bewaren. Wacht eerst tot de cake helemaal is afgekoeld, wikkel de cake daarna in plasticfolie en laat de cake gewoon op kamertemperatuur staan tot het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    van
    3

    we wilden het voor een feestje maken maar de tijd klopte niet het moet denk ik langer - 07 feb 2013

    van
    2

    Ik wou de cake vanmiddag maken en vanavond als toetje eten ,maar hoe moet ik de cake dan bewaren tot vanavond? - 29 jun 2014

    2

    Hij is niet binnen een half uur klaar,(of langer) het beslag loopt er gewoon uit - 07 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren