Marokkaanse gehakttaart

    Marokkaanse gehakttaart

    14keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk kruidig gerecht met een zoete bite.

    Bellemay Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gram lamsgehakt
    • 4 knoflookteentjes
    • 75 gram rozijnen
    • 6 lente uitjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 6 eetlepels verse peterselie
    • 2 theelepels kaneel
    • 3 theelepels djinten
    • 4 eetlepels verse koriander
    • 2 theelepels kerrie
    • 2 kruidnagels
    • 2 blikjes tomatenpuree
    • 12 blaadjes fillodeeg
    • zout naar smaak
    • peper naar smaak
    • 50 gram boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Snij de lente uitjes in ringen, en fruit deze met de gepersde teentjes knoflook in de olijfolie.
    3. Voeg het gehakt toe, en bak dit tot het rul is.
    4. Voeg kaneel, djinten, de kerrie en de gemalen (vijzel) kruidnagelen toe en roer dit samen met de rozijnen en de tomatenpuree door het gehaktmengsel. Schenk er 150 ml water bij, en verwarm het tot het vocht bijna verdampt is.
    5. Hak intussen de verse peterselie en de verse koriander fijn.
    6. Doe het vuur uit, en roer de peterselie en de koriander door het gehakt mengsel.
    7. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
    8. Bestrijk de ovenschaal met de boter en smelt het resterende boter op een laag vuur. Bedek de schaal met 6 plakjes fillodeeg. Laat de fillodeeg een beetje over de rand van de ovenschaal hangen.
    9. Doe het gehaktmengsel in de ovenschaal, en vouw de overhangde delen terug over het gehaktmengsel. Bedek de bovenkant met de resterende 6 velletjes (elkaar overlappend) en bestrijk dit met de gesmolten boter.
    10. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven, en bak de taart in 45 minuten gaar.

    Tip

    Mocht de taart te donker worden, kun je het afdekken met aluminium folie. Heerlijk met een salade!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ChristoCarolaMeijerink
    0

    Bizar lekker, je proeft werkelijk alle kruiden, heerlijk. - 25 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren