Roomkaas pinguïns

    Roomkaas pinguïns

    70keer bewaard
    30min


    883 personen hebben dit gemaakt

    Ontzettend grappig, een heel legertje van deze eetbare pinguins, gemaakt van olijven, wortel en roomkaas! Je kunt eventueel nog sjaaltjes en hoedjes van reepjes rode paprika maken. Gebruik gekleurde of bijzondere cocktailprikkers voor een nog mooier resultaat. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 18 grote zwarte olijven, ontpit
    • 1 pakje roomkaas, zacht
    • 18 kleine zwarte olijven
    • 1 wortel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij de grote olijven in de lengte in, tot ongeveer halverwege de olijf. Vul deze voorzichtig met elk 1 theelepel roomkaas. Snij de wortel in 18 plakjes (rondjes) van ongeveer 0,5 cm; snij van elk rondje een klein partje eruit om z'n voeten te vormen. Het uitgesneden stukje druk je in een kleine olijf als snaveltje. Indien nodig kun je een klein sneetje maken in de kleine olijf om het te bevestigen.
    2. Zet een gevulde grote olijf op een plakje wortel. Zet hierop de kleine olijf, zo dat het snaveltje en de roomkaas op 1 lijn staan. Maak vast met een cocktailprikker.

    Video

    Pinguïn kaashapjes
    Pinguïn kaashapjes

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    IlseVervaeck
    1

    - Gewaardeerd op - 18 okt 2014

    Jasmijn.Swagerman
    0

    - Gewaardeerd op - 02 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren