Slagroom truffels

  (11)
  1 uur 10 minuten

  Heerlijke slagroom truffels om te maken en natuurlijk om heerlijk op te smullen. Je kunt het ook op feestjes en andere gelegenheden gebruiken egt heel lkkr en ze zijn max 2 maanden houdbaar (in de vriezer).

  kathinka

  Fryslân, Nederland
  186 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 40 

  • 250 g roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 250g fijngemalen kristalsuiker
  • ca. 400 g chocolade
  • 1 bakje met cacao poeder

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. Voorbereiding: kook de slagroom en suiker op een laag pitje, tot dat alle suiker is opgelost. Af laten koelen tot ca. 20 graden.
  2. Bereidingswijze: roer (mix) de boter romig. Voeg de suikersiroop in beetjes toe, zodat het goed wordt opgenomen. Het lijkt eerst mis te gaan, maar gewoon door blijven mixen, het wordt vanzelf een romig geheel.
  3. Doe de ontstane smurrie over in een spuitzak. Spuit op bakpapier streepjes van ca. 2-3 cm en bevries deze in ca. 45 minuten in de diepvriezer (of nog beter: een nacht). Steek een coctailprikker in elk streepje voor je ze bevriest.
  4. Smelt de chocolade op de au bain marie manier. Haal telkens max 10 streepjes uit de vriezer en haal deze door de chocolade (met de coctailprikker kun je ze gemakkelijk door de chocolade halen) en rol ze door de cacao poeder. Laat ze dan opstijven in de koelkast. Je kunt ze ook meteen invriezen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (11)

  Beoordelingen in het Nederlands (11)

  van
  12

  jstyloo, ik heb een tijdje in een bakkerij stage gelopen en ik heb dit ook moeten maken het is niet moeilijk alleen het klopt, invriezen kan je beter 24 uur doen en dan moet je heel snel zijn als je het door de chocolade haalt, kan beter eerst de helft doen dan in de koeling zetten en de volgende doen  -  16 mrt 2012

  SaartjedeLeeuw
  4

  Ik vind het recept niet duidelijk, er staat bij puntje 2 dat je de boter moet roeren dus ik dacht dat hij ook warm gemaakt moest worden, want normale boter mix je dus het recept was al mislukt. Volgende keer misschien wat beter en duidelijker formuleren?  -  02 jan 2013

  van
  4

  Dit recept is echt niet makkelijk! het suikermengsel was niet stijf te krijgen in de vrieser, heb dus wel meer als 4 uren moeten wachten, daarna moest het door de chocola maar het smolt gewoon in de chocola! dus alles maar weggegooid. volgende keer misschien een duidelijker recept maken??  -  16 dec 2011