Varkensfricandeau op Normandische wijze

    Varkensfricandeau op Normandische wijze

    2keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Varkensfricandeau op Normandische wijze, met aardappelkoekjes.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 varkensfricandeaus
    • 100 gr boter
    • 100 gr hazelnoten
    • 3 stevige appels(goudrenet)
    • 1 ui
    • 1 borrelglas calvados of cognac
    • 2 dl droge witte wijn
    • 2 dl runder-bouillon
    • 2½ dl slagroom
    • 2 el peterselie (fijn gehakt)
    • 1 teentje knoflook
    • zout en peper
    • allesbinder
    • Voor de aardappelkoekjes
    • 600 gr aardappelen
    • 2 kleine eieren
    • 1 el bloem
    • 1 kleine ui
    • peper en zout
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Rooster de hazelnoten in een weinig olijfolie tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen. Hak ze grof. Schil de appels en snijd deze in 4 parten.
    2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
    3. Verhit de boter in een braadpan met deksel. Braad het vlees op hoog vuur rondom aan. Flambeer met de calvados of cognac af. Neem het vlees uit de pan en bestrooi met peper en zout.
    4. Snipper de ui en de knoflook en laat even in het braadvet fruiten. Blus af met de witte wijn en de bouillon. Breng aan de kook, doe het vlees terug in de pan en zet de afgedekte pan 20 min. in de voorverwarmde oven, of laat op laag vuur stoven zonder dat het vocht in de pan kookt.
    5. Voeg na 10 minuten de appelparten toe. Schep het vlees en de appelparten uit de pan. Houd het warm.
    6. Roer de slagroom en de fijngehakte peterselie door de saus en bind deze, tot gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout.
    7. Aardappelkoekjes: schil de aardappelen en rasp ze vervolgens met een grove rasp. Zorg dat de sliertjes een lengte van ± 3 cm. was ze in ruim koud water en knijp ze goed uit. Doe ze in een kom, rasp de ui erbij en voeg de eieren toe. Kruid alles met peper en zout en meng zeer goed door elkaar.
    8. Giet in een pan zoveel olijfolie tot dat er een laagje van een ½ cm hoogte bereikt is, en verwarm de olie zachtjes. Doe een halve eetlepel van het mengsel in de pan, druk met de bollekant van een lepel plat, tot een mooi koekje ontstaat. Laat het koekje aan een kant 5 minuten in de olie pruttelen, draai het om, en laat ook de andere kant 5 min. bakken. Zet de koekjes warm weg tot gebruik.
    9. Presentatie: Serveer op warme borden. Snijd het vlees in schuine plakken en leg deze op het bord. Schep er de saus en appelparten over en omheen en serveer er enkele aardappelkoekjes bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren