Hete kip met staafjes

    Hete kip met staafjes

    10keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kip met rijst en pikante frietstaafjes, een recept van Indische kennissen van mijn ouders, in de loop der jaren zelf aangepast. Het is een lekker makkelijk gerecht voor door de week, vol van smaak.

    mil Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gram kipfilet
    • 1 grote ui
    • evt. diverse groenten naar smaak (b.v. prei, tauge)
    • 1 theelepel sambal
    • naar smaak ketjap manis
    • teentje knoflook
    • naar behoefte (zilvervlies) rijst
    • zakje frietsticks naturel (b.v. croky)
    • teentje knoflook
    • 3 eetlepels suiker
    • 2 theelepels sambal
    • beetje water (ong. 3 a 4 eetlepels)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Maak eerst de staafjes. Hiervoor verhit je wat olie in een koekepan. Bak de fijngesneden knoflook 1 minuut. Doe daarna de sambal en suiker in de pan en wacht tot de suiker gesmolten is en goudbruin kleurt. Doe daarna het water erbij en roer door tot een siroop. Haal de pan van het vuur en roer de frietsticks erdoor tot ze bedekt zijn met een laagje siroop. Zet weg tot gebruik.
    2. Verhit in een andere pan of wok een beetje olie en bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn, doe er daarna de kip bij en bak die goudbruin. Voeg daarna de eigengekozen groenten toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de sambal en ketjap manis toe en daarna de rijst.
    3. Schep het op een bord en strooi de staafjes eroverheen.

    Tip

    Gebruik niet te veel water bij de siroop voor de staafjes, het moet een stroopje worden, als je te veel water gebruikt blijven de staafjes niet knapperig, maar worden te zacht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren