Coquilles op parmezaancrème, met uitgebakken speksnippers

    Coquilles op parmezaancrème, met uitgebakken speksnippers

    16keer bewaard
    20min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Een simpel, maar superlekker voorgerechtje. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om dit te kunnen maken!

    ElVerhage Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 coquilles p.p.
    • naar smaak Parmezaanse kaas, geraspt
    • 4 plakjes spek (ontbijtspek, prociutto, o.i.d.)
    • 125 ml. crème fraîche
    • scheutje kookroom
    • naar smaak peper en zout
    • scheutje olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak in een droge koekenpan het spek knapperig. Leg te drogen tussen keukenpapier, om het overtollige vet te absorberen.
    2. Smelt op laag vuur in een sauspannetje de crème fraîche. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Proef tussendoor hoe de smaak is. Let op dat de crème niet een te overheersende kaassmaak krijgt, anders proef je de coquilles niet meer. Voeg naar smaak peper en zout toe en zet aan de kant.
    3. Smeer de coquilles in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit de koekenpan en bak de coquilles om en om. Zo`n 3 à 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de coquilles. Ze zijn goed als de platte zijdes ietwat bruingekleurd (gekarameliseerd) zijn en het middenstuk niet meer glazig is, maar wit. Leg ze even weg op een stukje keukenpapier.
    4. Verwarm intussen de kaascrème nog even. Mocht hij wat korrelig of te dik zijn, roer en dan een scheutje kookroom bij. Let op: het moet geen saus worden!
    5. Voor de opmaak is een rechthoekig of ovaal, smal bord het mooiste. Smeer met een eetlepel een mooie streep van de crème op het bord en leg daarop p.p. 4 coquilles. Strooi daarover de speksnippers en klaar is het mooie voorgerecht!

    Drankadvies

    Pinot Blanc, Essence, S.A. Prüm, 2004.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren