Pesto Lasagne

    Pesto Lasagne

    76keer bewaard
    1uur20min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijke lasagne op basis van basilicumpesto, spinazie en een dikke laag pruttelende kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr lasagnevellen
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 500 gr diepvriesspinazie, ontdooid
    • 200 gr basilicumpesto
    • 1 kg ricotta
    • 1 ei
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 225 gr mozzarella, uiteen gereten
    • 250 gr kant-en-klare kaassaus
    • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de lasagne in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten.
    3. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de ui in olijfolie sauteren tot deze zacht is. Spinazie erdoor roeren, van het vuur halen en de pesto erdoor roeren. In een grote kom ricotta, ei, zout, paprikapoeder en nootmuskaat vermengen.
    4. Een bakvorm van 3 liter invetten en met een laag lasagnevellen bedekken. Spinaziemix toevoegen, gevolgd door de ricottamix. Bestrooien met mozzarella. De lagen herhalen en eindigen met een laag lasagnevellen. De kaassaus hierover verdelen en bestrooien met Parmezaanse kaas.
    5. Afdekken met aluminiumfolie en 45-55 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Rutger123
    van
    10

    Andere ingrediënten gebruikt. ik heb een beetje verse knoflook toegevoegd. Daarnaast heb ik de lasagnebladen niet gekookt, maar een pakje (gedroogde) lasagnevellen gekocht en die rechtreeks in de ovenschaal gedaan. - 08 dec 2009

    Rutger123
    van
    5

    Ik heb dit gemaakt voor mijn ouders en die vroegen meteen naar het recept. Ze vonden het erg lekker. Ik heb Bertolli quattro formaggi pastasaus gebruikt, kant en klare (gedroogde) lasagna en wat verse knoflook extra toegevoegd. - 08 dec 2009

    van
    0

    Mijn lievelingsrecept! - 27 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren