Aardbeienmuffins van maïsmeel

    Aardbeienmuffins van maïsmeel

    20keer bewaard
    40min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Erg fruitig en lekker! Van deze muffins wordt iedereen vrolijk! Deel ze met iemand waar je van houdt. Je kunt in plaats van aardbeien ook frambozen of bosbessen gebruiken en de aardbeienyoghurt door een andere smaak yoghurt vervangen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 120 gr bloem
    • 100 gr maïsmeel (polenta)
    • 100 gr suiker
    • 2 1/2 theelepel (8 gr) bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 325 gr in kleine stukjes gesneden verse aardbeien
    • 225 gr aardbeienyoghurt
    • 55 gr boter, gesmolten
    • 1 ei, licht losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een muffinbakplaat in of gebruik papieren bakvormpjes.
    2. Meng in een grote kom door een zeef de bloem, maïsmeel, suiker, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom voorzichtig de stukjes aardbei met 8 eetlepels van het meelmengsel.
    3. Klop met een garde de yoghurt, gesmolten boter en ei door elkaar. Roer het yoghurtmengsel door het meelmengsel; roer tot alles net gemengd is. Schep de aardbeien erdoorheen. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
    4. Bak de muffins 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot een sateprikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren