Gortesoep

    Gortesoep

    2keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    GARSTENSOEP OFWEL GORTESOEP Een heerlijke maaltijdsoep, die mijn moeder vroeger altijd maakte tijdens Koninginnendag of het Winterswijkse Volksfeest. Net als snert is dit heerlijk om de volgende dag nog eens op te warmen en te eten. In de Achterhoek werd dit veelal gegeten, als men hard moest werken, de soep kon dan een dag van te voren voorbereid worden, zodat men op de werkdag weinig meer hoefde te doen. Het vormt ook nog eens een perfecte bodem voor als je eens flink wil gaan stappen.

    druifje236 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 2 Groninger metworsten (ca 240 gram)
    • 0,5 ltr water
    • 1 magere rookworst (ca 275 gram)
    • 3 bouillonblokjes
    • 1,5 ltr water
    • 250 gr verse soepballetjes
    • 1 ltr tomatensap
    • 350 gr vluggort
    • 400 gr soepgroente

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Snij de Groninger metworsten in stukjes en de rookworst in plakjes
    2. Zet de metworst met 0,5 liter water op het vuur. Breng dit aan de kook en laat 10 minuten trekken
    3. Als de bouillon getrokken is van de metworst, de 1,5 liter water en de 3 bouillonblokjes erbij doen. Breng dit weer aan de kook.
    4. Plakjes rookworst, soepballetjes en de tomatensap erbij voegen en breng ook dit weer aan de kook.
    5. Voeg de soepgroente en de gort erbij en laat het mengsel minimaal 10 minuten op laag vuur doorkoken. Beter (en lekkerder) is 30 minuten of langer nog.

    Serveersuggestie

    Schep een kom of een bord in en strooi er geraspte oude kaas overheen.

    Andere ingrediënten

    In plaats van Vluggort (bijv. wanneer het niet verkrijgbaar is bij de supermarkt) kun je ook vermicelli of zelfs Tarli gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren