Aspergesalade met sliptong en gamba's

    Aspergesalade met sliptong en gamba's

    3keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Aspergesalade met galantines van sliptongetjes en gamba’s

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 30 asperges AA
    • 1 klontje boter
    • 1 schepje suiker
    • 10 sliptongetjes
    • 20 gamba’s
    • 2 eiwitten
    • 1 dl room
    • snuf zout
    • 300 gr wilde spinazie
    • 1 krop frisèe
    • Dressing
    • 3 el tomatenpuree
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 dl balsamicoazijn
    • 3 dl witte wijn
    • 1 dl zonnebloemolie
    • schalen van gamba’s

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Schil de asperges en breng de asperges in een pan water met een klontje boter en een schepje suiker aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat ± 20 minuten garen.
    2. Fileer de tongetjes, maak ze schoon en zet ze koud weg.
    3. Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaaltje en bewaar de schalen. Maak van 10 gamba,s met de eiwitten, room, en zout een gladde farce.
    4. Was en blancheer de spinazie heel kort.
    5. Leg de frisèe in ijswater met een scheutje citroensap.
    6. Zat de gambapantsers aan op hoog vuur. Ontzuur de tomatenpuree door even in een steelpannetje onder goed roeren te verwarmen. Snipper de ui en de knoflook en voeg die samen met de tomatenpuree bij de gambapantsers. Blus af met azijn en wijn en laat 30 minuten trekken op ± 60ºC. zeef het vocht en maak hiervan met de olie een dressing.
    7. Leg een vel plastic uit, leg er de helft van de sliptongetjes op, goed aansluitend naast elkaar, sla eventueel nog wat plat. Smeer wat van de farce over de filetjes, daarover spinazieblad en een rij gamba’s(dwars op de richting van de filetjes). Rol het geheel op met behulp van de folie. Draai de uiteinden van “worst”goed stevig dicht. Maak zo nog een worst. Pocheer de pakketjes ± 25 minuten in een voorverwarmde oven van 80ºC.
    8. Presentatie: Leg op warme borden 3 asperges. Trancheer de galantines. Dresseer de salade op de asperges, hierop de galantines. Druppel de dressing rondom.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren