Zeebaars met antiboise van tomaat, peterselie en gezouten kappertjes

    Zeebaars met antiboise van tomaat, peterselie en gezouten kappertjes

    1keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Op de huid gebakken zeebaars met antiboise van tomaat, peterselie en gezouten kappertjes.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 verse zeebaarsfilets met huid
    • zeezout
    • 4 rijpe trostomaten
    • 60 gr. gezouten kappertjes, zorgvuldig afgespoeld
    • ¼ bos platte peterselie
    • 2½ dl. vierge olijfolie
    • citroensap
    • balsamico azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Zeebaarsfilet van graten en eventueel nog aanwezige schubben ontdoen.
    2. De huidzijde van de vis inkruisen, de filets licht zouten en tot gebruik in de koeling bewaren.
    3. Een pan water aan de kook brengen en een bak met ijswater klaarzetten; van de tomaten de kroontjes verwijderen en ze met een mesje inkruisen.
    4. Tomaten enkele seconden in het kokende water dompelen en vervolgens direct in het ijswater overscheppen; tomaten goed laten koelen en dan de schil verwijderen.
    5. Tomaten in de lengte in vieren verdelen, zaad en zaadlijsten verwijderen, vervolgens het vruchtvlees eerst in reepjes en vervolgens in gelijkmatige blokjes snijden.
    6. Peterselie wassen en drogen; blaadjes afzoeken en deze - niet te – fijn hakken.
    7. Afwerking: olijfolie zachtjes verwarmen en er de kappertjes, tomaat en peterselie enkele minuutjes voorzichtig in laten verwarmen.
    8. Antiboise op smaak maken met enkele druppen citroensap en / of balsamico azijn en zonodig nog wat zeezout.
    9. Loekenpannen licht met olijfolie invetten en er de zeebaarsfilets op de huidzijde knapperig in bakken en tot slot even op de vleeszijde draaien.
    10. Lauwwarme dressing over voorverwarmde borden verdelen en er een zeebaarsfilet – met de huidzijde naar boven – op schikken.
    11. Direct serveren met een mandje knapperig brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren