Geglaceerde varkenswang met meiknolletjes

    Geglaceerde varkenswang met meiknolletjes

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Geglaceerde varkenswang met meiknolletjes

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 varkenswangetjes
    • versgemalen peper, zout
    • plantaardige olie
    • 100 gr. gesnipperde ui
    • 1 eetlepel appelstroop
    • scheutje azijn
    • 3 dl. rode wijn
    • 3 dl. kalfsfond
    • laurier, kruidnagel, peperkorrels
    • 600 gr. meiknolletjes
    • koude boter, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Varkenswangetjes peperen en zouten, in een koekenpan rondom aanbakken en overbrengen in een stoofpan.
    2. Ui in dezelfde koekenpan zonder kleuren aanfruiten; appelstroop toevoegen en deze kort meefruiten.
    3. Blussen met een scheutje azijn en de rode wijn toevoegen en het geheel aan de kook brengen; wijn, kalfsfond en kruiden aan de stoofpan toevoegen.
    4. Het geheel aanvullen met water tot het geheel onderstaat en op matig vuur in – ruim – een uurtje gaar stoven.
    5. De gare wangetjes voorzichtig uit het stoofvocht scheppen, onrechtmatigheden verwijderen en op een ovenplaat leggen; het stoofvocht tot sausdikte inkoken; zeven en zonodig op smaak brengen.
    6. Een ruime pan met water en wat zout aan de kook brengen. Meiknolletjes schillen en in gelijkmatige partjes snijden; meiknolletjes in het kokende water kort blancheren en vervolgens koud spoelen.
    7. Oven voorverwarmen op 180° C. Varkenswangetjes licht met appelstroop bestrijken en in de oven verwarmen.
    8. Meiknolletjes in de saus verwarmen en het geheel vlak voor het serveren met klontjes koude boter “monteren”.
    9. Knolletjes met wat saus op voorverwarmde borden dresseren en er de varkenswangetjes opschikken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren