Tilapia met mosterdsaus

    Tilapia met mosterdsaus

    5keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gemakkelijk te bereiden ovengerecht. De saus kan van tevoren worden gemaakt. Voor dit recept kan ook andere visfilets worden gebruikt.

    Gerard Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 Tilapiafilets
    • 1 tl citroensap
    • 1 grote tomaat
    • 1 ui
    • 20 gr boter om te koken
    • 20 gr boter in blokjes
    • 1/2 el bloem
    • 1/4 ltr visbouillion
    • 1 el mosterd
    • 2 el paneermeel
    • 1 el gehakte peterselie
    • 1 klein bekertje slagroom
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De vis wassen, droogdeppen, licht zouten en met citroensap besprenkelen. Tomaat wassen en in dikke plakken snijden. Ui snipperen en in hete boter smoren. Bloem toevoegen en dan de bouillion en slagroom beetje bij beetje toevoegen. Saus ongeveer 15 min. indikken. Als de saus wat dun blijft een beetje maizena toevoegen. Saus op smaak brengen met zout, peper en mosterd. Ovenschaal invetten en de filets met erin leggen. Plakken tomaat op de filets leggen. De mosterdsaus over de visfilets verdelen. Strooi de paneermeel over de saus. Klontjes boter op de schaal verdelen. Doe de ovenschaal in een voorverwarmde over van 200 graden celcius en laat het gerecht in 25 min gaar worden. Strooi met serveren er wat peterselie overheen. Lekker met puree/gebakken krieltjes en salade.

    Tip

    Voor een pittiger saus kun je Franse mosterd/Dijon nemen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren