Lende met zwarte peper

    Lende met zwarte peper

    2keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kwam ik tegen in een tijdschrift over Italie. Daar heet het 'scamone al pepe nero'

    Gerard Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr roomboter
    • olijfolie
    • gemalen zwarte peper
    • 1 kilo dikke lende
    • 1 grote ui - gesnipperd
    • rode wijn
    • een paar takjes rozemarijn
    • zout
    • honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Wrijf het vlees in met gemalen zwarte peper. In een braadpan 40 gr. boter smelten met wat olijfolie en daarin de ui met de takjes rozemarijn smoren. In een grote koekenpan de rest van de boter en wat olijfolie verhitten en daarin het vlees aan alle kanten aanbraden. Leg het vlees op de gesmoorde ui in de braadpan en doe er ongeveer een glas rode wijn bij. Voeg een klein beetje zout toe en wat honing en laat het vlees afgedekt ca. 20 tot 25 min. braden. Snijd het vlees in niet al te dikke plakken en serveer met aardappelpuree en knapperige groene groenten.

    Tip

    Om de smaak van de rode wijn wat te verzachten kun je meer honing toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren