Boerenomelet met cherrytomaatjes en lente-ui

    Boerenomelet met cherrytomaatjes en lente-ui

    13keer bewaard
    25min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Dit lunchgerecht heb ik ooit gevonden in de Viva of Flair, en maak ik al sinds mijn studententijd. Inmiddels wat aangepast, maar erg makkelijk te maken. Lekker op vers volkoren of bruinbrood.

    Olga Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 à 4 eieren
    • 5 cherrytomaatjes
    • 1 lente-ui
    • 1 à 2 bouillonblokjes
    • vers gemalen peper
    • 1 eetlepel olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Klop de eieren los in een kom of maatbeker met een garde. Verkruimel 1 (of 2, naar smaak) bouillonblokje in de los geklopte eieren.
    2. Halveer de cherrytomaatjes. Snij de lente-ui in ringetjes, hou het groene gedeelte van de lente-ui apart.
    3. Verhit de olie in een koekenpan, voeg het witte (de onderkant) in ringetjes gesneden gedeelte van de lente-ui toe. Als de lente-ui begint de verkleuren voeg je voorzichtig het eimengsel toe in de pan.
    4. Draai het vuur iets zachter. Wacht tot de omelet een beetje is gestold, maar nog niet volledig. De bovenkant moet nog zacht zijn. Voeg dan de tomaatjes en de rest van de lente-ui toe. Dek de pan af met een deksel.
    5. Probeer na een tijdje de onderkant van de omelet los te maken van de bodem. De omelet is klaar als de bovenkant gestold is.

    Andere ingrediënten

    Deze omelet is ook prima te maken met 1 gewone tomaat, snij deze in kleine blokjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Zou geen boullionblokje of max een halve doen of gewoon kruiden of verse kruiden. Onze ommelet smaakte vooral naar bouillon... - 01 aug 2015

    Martien22
    van
    0

    Was heerlijk. Ik heb Herbamare gebruikt in plaats van bouillonblokjes en nog wat bieslook toegevoegd - 22 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren