Puree van artisjok met geitenkaas

    Puree van artisjok met geitenkaas

    17keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Bijzondere amuseglaasjes met een puree van artisjok en geitenkaas. Leuk voor een speciaal diner.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 5 artisjokken
    • citroensap
    • azijn
    • 2 teentjes knoflook (fijngesneden
    • blaadjes van 5 takjes basilicum (fijn gesneden)
    • 75 gr geitenkaas geraspt
    • peper en zout
    • garnering
    • 5 olijven
    • 10 basilicumblaadjes
    • 20 stukjes artisjok
    • 10 amuseglaasjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Was de artisjokken onder stromend water en leg ze in water met een scheut azijn of citroensap om evt. zand of ongedierte te verwijderen.
    2. Breek de steel eraf en verwijder de harde onderste blaadjes. Snijd dan de steelaanzet met een goed scherp mes vlak af en wrijf deze in met citroensap. Kook de artisjok in water met een beetje zout en citroensap minstens 20 minuten. Wanneer de blaadjes gemakkelijk loskomen is de artisjok gaar.
    3. Trek de blaadjes een voor een van de artisjok. Deze kun je evt. apart bij de amuse serveren met een lekkere vinaigrette om ze in te dippen. De blaadjes kunnen leeg gezogen worden. Tussen de laatste blaadjes en de bodem zit nog een vezelige laag het zgn. hooi. Deze laag is niet eetbaar en moet verwijderd worden. We gebruiken de bodem.
    4. Pureer de artisjokbodems met de fijngesneden knoflook, en basilicumblaadjes en de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Druk de massa door een zeef en voeg naar smaak nog wat citroensap toe. Halveer de olijven.
    5. Presentatie: Vul de amuseglaasjes en garneer met enkele stukjes artisjok en halve olijf en een blaadje basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren