Mosseltjes in mosselsaffraangelei

    Mosseltjes in mosselsaffraangelei

    6keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Amuseglaasjes met mosseltjes in mossel-saffraangelei.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 600 gr mosselen in de schelp
    • 2½ el olijfolie
    • 1 zakje soepgroenten
    • ½ dl witte wijn
    • 1 snufje zout
    • 5 draadjes saffraan
    • 4 gelatine blaadjes
    • Mosterdmayonaise
    • 1 eierdooier
    • 1 el citroensap
    • 2 el grove mosterd
    • 2 dl zonnebloemolie
    • peper en zout
    • evt. een snufje suiker

    • 1 stokbrood
    • mosterdboter

    • 125 gr zachte boter
    • 1 tl dijonmosterd
    • 1 tl citroensap
    • 1 el gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Spoel de mosselen goed af en verwijder evt baard en mosselen die open staan en stuk zijn.
    2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de soepgroenten 2 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg een snufje zout en de witte wijn toe en leg de gewassen mosselen met het aanhangend water erop. Leg een deksel op de pan en laat de mosselen koken tot ze allemaal open staan.
    3. Gooi mosselen die niet open staan weg. Schep de mosselen uit de pan en laat even afkoelen. Haal de mosselen uit de schelp, zet tot gebruik koud weg.
    4. Zeef het kookvocht van de mosselen en breng hiervan 3 dl Met de saffraandraadjes aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
    5. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Neem de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes hierin op. Zeef nogmaals het kookvocht. Laat de gelei opstijven tot lobbig.
    6. Verdeel de mosselen over de 10 glaasjes en schenk de mosselsaffraangelei erover. Laat de amuses in de koelkast helemaal opstijven.
    7. Mosterdmayonaise: Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Roer de eierdooier los in een kom met zout en peper,citroensap en de mosterd. Meng al kloppend met de handmixer eerst druppel voor druppel en daarna in een dun straaltje de zonnebloemolie door het eierdooier mengsel tot een dikke stevige en romige mayonaise ontstaat. Breng de mayonaise op smaak met peper en zout en evt. een snufje suiker naar smaak. Deze mayonaise is ook lekker bij een snack.
    8. Snijd het stokbrood in dunne schijfjes en rooster deze aan beide kanten goudbruin. Besmeer ze met mosterdboter.
    9. Presentatie: Garneer met mosterdmayonaise en een shiso-kers en een blaadje munt of basilicum. Serveer er enkele stukjes geroosterd stokbrood bij met mosterdboter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren