Komkommergelei met paling en crème fraîche

    Komkommergelei met paling en crème fraîche

    16keer bewaard
    25min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder voorgerecht, amuseglaasjes met komkommergelei, paling en creme fraîche.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • ¾ komkommer
    • peper en zout
    • 1½ blaadje gelatine
    • 250 gerookte paling
    • 5 el crème fraîche
    • 1 flinke fijngesneden eetlepel dille peterselie en dragon
    • 10 amuse glaasjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Rasp de komkommer en vang het vocht op. Breng de komkommerrasp op smaak met peper en zout. Leg de rasp in een zeef om nog meer uit te lekken. Week het blaadje gelatine in koud water ruim 10 minuten.
    2. Breng het komkommersap aan de kook en laat dit tot er 1¾ dl overblijft. Knijp het blaadje gelatine uit en los het op in het warme komkommersap. Schenk dit over in een koude kom en laat dit mengsel afkoelen tot het lobbig is.
    3. Maak de palingfilets schoon en haal het vlees van de graat. Snijd het vlees in kleine blokjes. Klop de crème fraîche los, roer de fijngesneden kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
    4. Verdeel de komkommerrasp over de 10 glaasje. Vul ze op met de palingblokjes en schenk er een laag lobbige komkommergelei op. Zet de glaasjes koud weg zodat de gelei kan opstijven. Schep er een lepeltje crème frais op en garneer de amuse met eventueel met een shiso-kers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren