Gazpacho met rode ui

    Gazpacho met rode ui

    28keer bewaard
    25min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Amuseglaasjes gevuld met een heerlijke gazpacho van tomaten, komkommer, paprika, gegarneerd met rode ui en peterselie.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 3 sneetjes witbrood
    • 5 el rode wijn
    • 400 gr trostomaten
    • ½ komkommer
    • ½ rode paprika
    • 3 teentjes knoflook
    • ¾ dl olijfolie
    • ¾ rode peper (zonder zaad)
    • 3 el wijnazijn
    • ¾ rode ui
    • 1 flinke el peterselie (fijn)
    • 10 amuseglaasjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Week het brood in de wijn. Pureer het geweekte brood. Ontvel de tomaten en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukken. Schil de komkommer verwijder het zaad en snijd in stukken. Verwijder het zaad van de paprika en snijd de rode paprika ook in stukken. Snijd ook de knoflook in stukjes. Pureer alle stukken met het geweekte brood in de keuken-machine of met de staafmixer. Voeg de wijnazijn en de olie toe.
    2. Voeg eventueel naar smaak, iets meer zout en peper en wijnazijn toe, maar houd er rekening mee, dat de smaken er nog flink intrekken. Wrijf de soep door een zeef en zet hem enkele uren in de koelkast om goed af te koelen en om de smaken er in te laten trekken.
    3. Snijd de rode ui en de peterselie zeer fijn.
    4. Proef de soep voor het uitserveren nog af om evt. nog op smaak te brengen.
    5. Presentatie: Vul de amuseglaasjes met de soep en garneer met zeer fijn gesneden rode ui en peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Boem! Wat een heerlijke gazpacho. Hele krachtige smaken, maar erg lekker. - 14 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren