Bavarois van asperges

    Bavarois van asperges

    5keer bewaard
    8uur45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder paasrecept, bavarois van asperges met krab en zalm, geserveerd met gekookte verse witte asperges.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr asperges
    • 12 gr gelatine
    • 3 dl visbouillon
    • 5 dl room
    • 8 stukjes krab
    • 1 el olijfolie
    • peper en zout
    • een snufje cayennepeper
    • 8 reepjes gerookte zalm
    • 24 witte asperges
    • 32 blaadjes veldsla
    • 8 takjes dille
    • 8 dessertlepels olijfolie
    • 2 koffielepel balsamicoazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur45min 

    1. Begin met de bavarois. Schil de 500 gram asperges (mogen stukken zijn) en kook ze gaar in water met zout. Week de gelatine in koud water. Kook de visbouillon met 1 dl room en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer deze met een klopper door de visbouillon. Doe er de gekookte asperges bij en mix met de staafmixer. Kruid met peper, zout en snufje cayennepeper.
    2. Laat de massa afkoelen en roer regelmatig zodat de gelatine vloeibaar blijft. Klop de rest van de room voor driekwart stijf. Spatel de geklopte room door de puree. Kruid eventueel iets bij. Laat even rusten. Olie een passende vorm lichtjes in. Stort er de helft van de bavarois in. Leg in het midden wat stukjes krab, bedek met de rest van de bavarois. Laat als er tijd voor is 8 uur opstijven in de koelkast en anders in de diepvries maar controleer regelmatig zodat de massa niet bevriest.
    3. Schil en breng de 28 asperges aan de kook, in water met wat zout en laat ze 20 minuten in het water garen.
    4. Presentatie: Stort de bavarois uit de vorm, en snijd hem in 8 stukken. Leg telkens een stuk in het midden van een platbord. Leg langs een kant enkele blaadjes gewassen en gedroogde veldsla en langs de andere kant 3 asperges. Bovenop de bavarois komt een plakje zalm en daarop een takje dille. Meng olijfolie met de basilicumazijn en druppel rondom.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren