Coquille met citroengras en limoenboter

    Coquille met citroengras en limoenboter

    18keer bewaard
    22min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke amuse van coquilles met citroengras en limoenboter.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 3 stengels citroengras
    • 125 gr boter
    • 3 el Thaise vissaus
    • 1 limoen sap van en (rasp van schil)
    • ½ rood pepertje
    • 20 verse coquilles
    • 1¼ el koriander
    • 10 groene asperges
    • 10 blaadjes witlof

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:22min 

    1. Snijd de harde uiteindenstukken van het citroengras en verwijder de harde buitenste bladeren. Hak het binnenste zeer fijn.
    2. Smelt de boter en doe hierin het fijn gehakte citroengras, de vissaus, de rasp van de limoen en het zeer fijn gesneden pepertje. Laat de boter niet bruisen, alleen maar smelten. Verwarm de massa 1 à 2 minuten. Neem het pannetje van het vuur en laat afkoelen maar niet opstijven. De smaken trekken intussen in de boter.
    3. Leg de coquilles in een platte schaal en schep er de boter erover en bestrooi met de zeer fijn gesneden koriander.
    4. Leg in elk glaasje 2 coquilles, schep er nog wat boter over en bestrooi met koriander. Een andere mogelijkheid, rijg de coquilles aan een stengel citroengras.
    5. Blancheer de groene asperges beetgaar. Pluk 10 mooie blaadjes witlofblaadjes van de stronk.
    6. Presentatie: Garneer de glaasjes met een groen asperge en een witlofblaadje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren