Pastasalade met tonijn

    Pastasalade met tonijn

    11keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk zomerse maaltijdsalade met verse tonijn.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250-300 gram pasta (gigli, penne of vergelijkbaar)
    • 1 bakje cherry tomaatjes
    • 250 gram sugar snaps
    • 400-500 gram verse tonijn (plakken/steaks)
    • 3 eieren
    • 1 halve komkommer (eventueel)
    • 2-3 eetlepels mayonaise
    • 1 theelepel mosterd
    • 2 eetlepels ceasar dressing
    • 3 eetlepels oestersaus (eventueel)
    • knoflook
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Smeer ondertussen de tonijn in met de oestersaus (als je die gebruikt). Zout en peper is dan niet nodig.
    3. Kook de eieren en de sugarsnaps.
    4. Maak een dressing van de caesar dressing, mayonaise, mosterd, knoflook (naar smaak) en zout en peper.
    5. Snijd de tomaatjes door de helft en de komkommer in kleine blokjes.
    6. Meng de gare pasta met de groenten en de dressing.
    7. Bak of grill de tonijn (maximaal 1,5 minuut per kant). De tonijn moet van binnen nog rood zijn.
    8. Snijd de tonijn in reepjes en schep deze voorzichtig door de salade.
    9. Snijd tot slot de eieren in vieren en leg deze stukjes boven op de salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren